“Ziua fără datorii”, sărbătorită din nou în Romania - Ziua fără datorii

“Ziua fără datorii”, sărbătorită din nou în Romania

ziua fara datorii

Crezi că această zi îţi oferă un bun prilej pentru a-ţi face un bilanţ al datoriilor?

Potrivit unui sondaj recent realizat de iVox, pentru a scăpa de datoriile pe care le au în prezent, cei mai mulți dintre români – peste 42% – cred că soluția cea mai bună este o planificarea mai atentă a cheltuielilor, în timp ce 34% consideră că rezolvarea constă în economii majore. Acestea sunt concluziile unui sondaj online comandat de KRUK Romania, companie de top în industria de colectare a creanțelor. Sondajul iVox a fost efectuat în perioada 6-12 noiembrie 2012, pe un număr de 5.681 respondenți din întreaga țară. Unul din zece români vrea să scape de datorii până la sfârșitul anului, iar mai bine de 60% dintre respondenti ar fi dispuși să renunțe la cheltuielile dedicate plăcerilor personale, dar și la cadouri, vacanțe sau excursii de weekend pentru a scăpa de datorii.

O zi pe an în care ne putem achita de toate aceste obligații!

“Ziua fără datorii” ne reamintește tuturor necesitatea de a fi la zi cu achitarea obligațiilor de plată. Ea reprezintă o ocazie pentru a face un rezumat al situației financiare personale, pentru a ne reaminti cui datorăm bani şi cât şi să acţionăm în sensul achitării acestora.

17 noiembrie înseamnă, înainte de toate, o ocazie de a înțelege că orice sumă, oricât de mică, neplătită la timp, reprezintă o datorie, iar vecinul, vânzătorul de la magazinul din colț, prietenul sau membrul familiei așteaptă achitarea acesteia. Dacă nu-și primesc banii la timp, ar putea avea ei înșiși dificultăţi financiare. În plus, există riscul ca data viitoare să nu ne mai împrumute!

La rândul dumneavoastră, poate ați împrumutat sume mai mici sau mai mari de bani unor prieteni sau cunoștințe. Ar fi bine ca și aceștia să-și achite datoriile către dumneavoastră în această zi.

Achitarea datoriilor nu poate fi amânată la nesfârșit! De aceea am am lansat o zi pe an în care ne putem achita de toate aceste obligații! Pe 17 noiembrie vă provocăm să vă achitați datoriile acumulate, de orice fel ar fi ele: factura la telefon, factura la utilități, împrumuturi luate de la prieteni, rata la bancă etc. Vă provocăm să vă eliberați de această problemă care cu siguranță vă apasă și să sărbătorim împreună Ziua Fără Datorii!

Dacă vă confruntați cu un nivel crescut de îndatorare, aveți la dispoziție o lună pentru a vă gândi cum să vă reglementați datoriile și să vă redresați astfel din punct de vedere financiar.

Pregătirea pentru “Ziua fără Datorii” înseamnă în primul rând o reflecție asupra stării finanțelor personale. Înțelegerea problemei îndatorării excesive și voința de a lupta pentru stingerea obligațiilor de plată sunt primii pași pe calea ieșirii din problema datoriilor.

“Ziua fără Datorii” face parte din campania educațională “Datoria mea”, derulată de către compania de colectare a creanțelor KRUK Romania. Campania are ca scop adoptarea în rândul populației a unei atitudini conștiente față de credite și responsabile față de achitarea datoriilor.