Vacanţă fără datorii - Ziua fără datorii

Îndrumare

Vacanţă fără datorii

Cu toții așteptăm momentul pregătirii vacanţei de vis. Odată aleasă destinaţia, ne asigurăm că avem o locaţie de cazare şi un mijloc de transport până acolo. Poate cel mai important este să stabilim cum vom cheltui banii alocaţi vacanţei.

 

La o primă vedere, stabilirea unui buget de vacanţă ne poate descuraja, dar o planificare atentă ne ajută să nu intrăm în datorii şi să fim realişti în privinţa cheltuielilor: ce anume cumpărăm în concediu şi cum cheltuim banii.

 

Specialiştii KRUK ne propun să plecăm la drum optimişti şi încrezători, dar să luăm la noi câteva liste utile. Asemenea liste/bugete ne pot transforma concediul în câteva zile pline de amintiri frumoase.

  • Lista de cumpărături cu mici suveniruri pentru cei dragi, inclusiv bugetul alocat pentru ele. Tentaţiile mărunte, aparent nesemnificative, se pot transforma într-o cheltuială mare. Ar trebui să rezistăm în faţa unor asemenea tentaţii şi să nu depăşim bugetul alocat suvenirurilor.
  • Lista cu muzee şi atracţii turistice. Stabilind un program încă de la început, sigur găsim o listă completă de intrări la muzee, ceea ce se va reflecta în bugetul final.
  • Lista cu mijloace de transport în comun către destinaţia aleasă: astfel găsim cea mai eficientă rută. Sau, poate chiar cumpărăm o hartă care să ne ajute să economisim din banii alocaţi pentru vacanţă şi să intrăm în contact cu localnicii.
  • Lista cu locurile unde se mănâncă ieftin şi bine. Putem cere recomandări locuitorilor orașului pe care îl vizităm sau angajaților hotelului și sigur nu vom regreta.

O minimă planificare poate înseamna un bun control asupra bugetului, având astfel parte de clipe frumoase, fără a sta cu grija cheltuielilor neprevăzute.

Cosmina Marinescu, Director de Operaţiuni în cadrul KRUK România, ne sfătuieşte să fim conştienţi de totalul cheltuielilor din timpul concediului, structurând bugetul astfel încât atunci când ne întoarcem din vacanţă, să nu avem o valiză plină de datorii.

 

Ideea vacanţei de vară este să lăsăm grijile acasă şi să ne relaxăm, nu să ne întoarcem mai stresaţi decât înainte. Detalierea cheltuielilor de vacanţă, încrederea de sine şi respectarea bugetului ne pot feri de datorii.

datorii la kruk