Scoala vs. Cariera: Simona Halep da sfaturi. Ziua fara datorii

Îndrumare

Şcoală vs. Carieră: Sfaturi de la Simona Halep

cum sa scapi de datorii

De câte ori nu am auzit vorbindu-se despre lupta dintre „o meserie de viitor” şi „o meserie care îţi place”? Părinţii sunt bine intenţionaţi când îşi susţin copiii într-o anumită direcţie, pentru a avea o viaţă fără griji. Cariera nu se construieşte uşor, iar acest lucru ni-l dovedeşte chiar Simona Halep.

Într-un interviu acordat lui Toma Nicolau, Simona Halep a explicat cum ar trebui să reacţioneze părinţii faţă de succesul sau eşecul copiilor, cum se poate face carieră cu pasiune şi cum se pot lua decizii în viaţă fără a fi omul extremelor.

Este o nebunie să investeşti în pasiunea copilului?

Poate că cea mai mare susţinere ar trebui să vină din partea părinţilor, mai ales atunci când nu există suport din alte părţi. Simona Halep a povestit cum la început a fost susţinută doar de părinţii ei, care au investit în ea, fără a avea garanţia succesului. Nici nu aveau cum să primească vreo garanţie, efortul de-abia atunci urma să fie depus: pornind de la pasiunea copilului, a apărut ideea de a face carieră, susţinerea şi investiţia, efortul, construindu-şi astfel cariera, pas cu pas.

Sfatul Simonei pentru părinţi este să-şi lase copiii să se manifesteze aşa cum simt, cu emoţii, cu pasiune, cu zel. Suportul părinţilor este important mai ales în cazul unui eşec. Părerea tenismenei este că un copil certat se inhibă şi mai mult, nu îşi mai exteriorizează sentimentele şi se poate bloca.

Şcoala sau cariera?

Nimeni nu ar trebui să aleagă între şcoală sau carieră. Nici Simona Halep nu este „omul extremelor”, ca dovadă că a făcut şi o facultate, în timp ce îşi construia cariera în tenis. Deşi pasiunea şi studiile nu pot fi la acelaşi nivel, acestea nu se exclud reciproc.

Simona Halep şi-a propus să facă o carieră în tenis la 14 ani. Cu ajutorul părinţilor, depunând mult efort, a reuşit să transforme pasiunea într-o carieră. Acesta este doar un exemplu care demonstrează că părinţii îşi pot ajuta copiii să devină învingători.