Reţeta pentru o viaţă fără datorii. Evită executarea silită - Ziua fără datorii

Îndrumare

Reţeta pentru o viaţă fără datorii. Evită executarea silită

Poţi plăti datoria în rate mici sau o poţi transforma dintr-un mic bulgăre de stres într-un mare om de zăpadă cu costuri suplimentare. Oricum ar fi, datoria nu se uită. Gestionând situaţia corect, poţi evita executarea silită pentru datoria de la bancă sau de la anumite facturi neplătite, cumulate. Nu există reţetă simplă pentru o viaţă fără datorii, dar există o reţetă tradiţională: îţi asumi decizia făcută anterior şi acţiunile care au condus către o datorie. KRUK îţi oferă instrumentele şi produsele de care ai nevoie, pentru a scăpa de griji şi a plăti datoria.

Ingredientele necesare evitării executării silite

Unul dintre „ingredientele” principale pentru a avea o viaţă fără datorii este încrederea de sine. Ai încredere că poţi plăti datoria. Alt ingredient important este consecvenţa: odată ce ţi-ai propus să faci primii paşi pentru o viaţă fără datorii, mergi înainte şi alocă resurse pentru a reuşi. Poţi plăti datoria în rate mai mici, dacă nu ai posibilitatea de a o plăti integral. Important este să nu amâni achitarea datoriei, astfel încât să eviţi situaţia de a încerca să negociezi cu executorul judecătoresc. Este mai uşor să plăteşti în rate, decât să aduni costuri suplimentare aferente executării silite. O viaţă cu cheltuieli picante rar aduce siguranţa. Aşadar un alt ingredient este responsabilitatea financiară. Ai o responsabilitate faţă de tine, să faci economii pentru situaţiile în care apar cheltuieli neprevăzute; astfel nu vei acumula noi datorii. Responsabilitatea financiară înseamnă să ştii să faci diferenţa între cheltuielile necesare şi cheltuielile pentru plăceri. Cheltuielile necesare sunt cele care îţi asigură un trai de viaţă decent: cheltuieli gospodăreşti, hrană, etc. Cheltuielile pentru plăceri sunt mesele în oraş, vacanţele, accesorii de lux, etc. Găseşti aici mai multe idei despre cum să îţi pregăteşti bugetul lunar.

Instrumente pentru reteţa tradiţională a vieţii fără datorii

Plata datoriilor înseamnă o bună gestionare a bugetului. Pe site-ul KRUK găseşti mai multe instrumente utile gratuite care te ajută în acest sens: Calculatorul bugetului personal: afli pe ce cheltuieşti banii şi unde poţi face economii. Calculatorul de cheltuieli: află câţi bani cheltuieşti pentru mici plăceri şi cum poţi economisi. Calculatorul sumelor mici: o soluţie pentru a-ţi menţine motivaţia de a economisi. Fondul de rezervă: află câţi bani trebuie să economiseşti în fondul de rezervă astfel încât să acoperi situaţiile cu evenimente neprevăzute.

Produse KRUK pentru o viaţă fără datorii

KRUK România vine în ajutorul clienţilor săi cu mai multe produse care să le permită să plătească datoria şi să evite executarea silită. Dacă ai o datorie cesionată la KRUK România, atunci te interesează produsele de mai jos: Angajamentul de plată este un produs care îţi oferă posibilitatea de a plăti datoria în rate lunare stabilite de tine. eKRUK este platforma în care îţi poţi gestiona dosarul datoriei tale la orice oră, oriunde te-ai afla. În contul tău eKRUK afli totul despre datoria ta: de la cine a preluat KRUK datoria, în ce stadiu este, care este suma totală de plată, etc. De asemenea ai posibilitatea de a genera şi semna un angajament de plată cu rate dorite de tine şi mai multe posibilităţi de plată online. Pentru o dulce viaţă fără datorii este nevoie să strângi toate ingredientele şi să te foloseşti de instrumente pentru a face un plan bun de gestionare a veniturilor tale. Odată ce ţi-ai creat bugetul, ia legătura cu compania la care ai datorii şi află ce soluţii îţi oferă pentru a le plăti confortabil şi a evita executarea silită.
executare silita