Evitati creditele neplatite. Lectii despre produsele bancare

Îndrumare

Evitaţi creditele neplătite. Lecţii despre produsele bancare

Acest infografic prezintă câteva date esenţiale despre extrasul de cont, serviciile de Internet Banking şi Mobile Banking, pe care fiecare adult ar trebui să le ştie.

Este recomandat să vă citiţi extrasul de cont în fiecare lună pentru a identifica tranzacţiile neautorizate pe care să le raportaţi  băncii sau pentru a vă verifica salariul şi ultimele încasări sau plăţi pe care le-aţi făcut. Dacă solicitaţi un extras de cont la ghişeul băncii, nu va presupune niciun cost.

Această practică poate fi o modalitate de economisire şi de evitare a creditelor neplătite, pentru că puteţi ţine sub observaţie cheltuielile lunare. Ca să reuşiţi să faceţi acest lucru, ar trebui să ştiţi să citiţi un extras de cont. Acesta furnizează detalii referitoare la:

  • suma disponibilă în cont la începutul lunii, denumită Sold Iniţial.
  • sumele utilizate din cont în cursul lunii, evidenţiate în coloana Debit.
  • sumele încasate în cont în cursul lunii, evidenţiate în coloana Credit
  • suma disponibilă în cont la sfârşitul lunii, denumită Sold Final.

Cum pot fi accesate serviciile de Internet Banking sau Mobile Banking?

Dispozitivul de acces poate lua, după caz, forma unui token sau a unei aplicaţii pentru telefonul mobil. Rolul principal  este acela de a genera o parolă unică, prin care clientul (utilizatorul) să poată aproba/ autoriza procesarea anumitor operaţiuni în condiţii de securitate ridicată.

Acest infografic conţine partea I. Vor mai urma şi alte lecţii financiare de bază, pentru că educaţia financiară vă ajută să vă gestionaţi mai bine banii şi să ieşiţi din datorii.

 

firma kruk

Surse: www. educatiefinanciara.info, www.conso.ro

Save

Save