Infografic. Investitii pentru copii. O viata fara datorii

Cercetare

investitii pentru copii

Infografic: Investiţii pentru tineri – o viaţă fără datorii

investitii pentru copii

Sursa: KRUK Romania

Părinţii au un mare rol în educaţia financiară a copiilor. Fiind principalul model al copiilor, părinţii ar trebui să arate prin exemplul propriu cum se pot economisi banii. KRUK România, împreună cu site-ul copilul.ro, a realizat un chestionar online, la care au raspuns 1.000 de parinti. Rezultatele vi se vor părea foarte interesante:

Investiţii pentru copii

Majoritatea părinţilor investesc din bugetul lunar în abilităţi sportive pentru copiii lor; 44% dintre respondenţi, mai exact. Să analizăm puţin cum îi ajută sportul: îi dezvoltă fizic şi psihic, le dezvoltă competitivitatea şi spiritul de echipă. În ceea ce priveşte sportul, dar şi cariera, citiţi sfaturile Simonei Halep.

Dintre cei 1.000 de părinţi, 24% investesc în cursuri de abilităţi artistice. Acestea le dezvoltă dexteritatea, simţul estetic şi atenţia la detalii. Pe de altă parte, studiile artistice deschid drumul către următoarele profesii: designer (grafician), manager al unei galerii de artă, stilist, expert în design interior şi exterior, programator multimedia, etc.

20% dintre părinţii care au completat chestionarul pe site-ul copilul.ro fac economii pentru viitoarele studiile superioare ale copiilor. Ajutorul financiar de la părinţi îi va ajuta pe tineri să se concentreze doar pe studii, nu pe găsirea diverselor posibilităţi de finanţare. Totuşi, în vacanţe aceştia pot depune un efort pentru a obţine bani, să nu fie dependenţi doar de ajutorul financiar al părinţilor. Acest lucru îi va ajuta să fie mai responsabili. Acest articol prezintă câteva sfaturi pentru o vacanţă fără datorii.

Doar 12% dintre părinţi investesc în asigurările de sănătate pentru copii. Sistemul public de sănătate este împovărat cu greutăţi. Când copilul este bolnav, nimic nu este mai apăsător decât durerea părintelui care se confruntă cu neputinţa de a-l ajuta în timp util. De aceea, o investiţie într-o asigurare de sănătate poate fi o cheltuială rentabilă. Aici nu ar trebui să se înţeleagă că toate economiile vor fi direcţionate către sănătatea copilului, ci doar o parte dintre ele.

Există multe variante de investiţii pentru viitorul copiilor. Unele aduc mai multe avantaje decât altele. După ce fac o analiză a costurilor şi estimează rezultatele, părinţii pot alege înţelept în ce să investească.